Sieradenverzorging

Om ervoor te zorgen dat je kurk sieraden hun natuurlijke schoonheid behouden, raden we je aan om de volgende verzorgingsrichtlijnen te volgen:

  1. Vermijd blootstelling aan overmatig vocht: Hoewel kurk van nature waterbestendig is, is het het beste om je sieraden niet langdurig bloot te stellen aan water. Verwijder je kurk sieraden voordat je gaat zwemmen, douchen of andere wateractiviteiten onderneemt.

  2. Bescherm tegen direct zonlicht: Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleur van het kurk beïnvloeden. Bewaar je sieraden op een koele, droge plaats, bij voorkeur uit de buurt van direct zonlicht.

  3. Vermijd contact met chemische stoffen: Vermijd contact met agressieve chemicaliën, parfums, lotions en haarproducten. Deze kunnen de natuurlijke eigenschappen van het kurk aantasten. Het is raadzaam om je sieraden pas om te doen nadat je je huidverzorgingsproducten hebt aangebracht.

  4. Reinig voorzichtig: Om je kurk sieraden schoon te maken, gebruik je een zachte, vochtige doek en veeg je voorzichtig over het oppervlak. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schurende materialen, omdat deze het kurk kunnen beschadigen.

  5. Bewaar ze op een veilige plaats: Wanneer je je sieraden niet draagt, bewaar ze dan op een zachte plek, zoals een sieradendoosje of een stoffen zakje, om krassen en andere beschadigingen te voorkomen.

Door deze eenvoudige verzorgingsrichtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kurk sieraden hun natuurlijke schoonheid behouden en lang meegaan. Geniet van het dragen van je duurzame en stijlvolle kurk sieraden!