Sieraden van kurk…? 

Ja zeker! Kurkleer staat namelijk bekend om zijn indrukwekkende eigenschappen. In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken, is kurkleer sterk en duurzaam. Het kan dagelijkse slijtage met gemak weerstaan.

Bovendien is kurkleer licht van gewicht, waardoor onze sieraden comfortabel zijn om te dragen, zelfs gedurende lange uren. Dus geen zorgen over kwetsbaarheid - onze sieraden zijn gemaakt om te blijven schitteren.

Wat kurkleer nog specialer maakt, is dat het een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal is. Het wordt geoogst zonder schade aan de kurkeiken, die daarna gewoon doorgroeien. Bovendien is kurkleer biologisch afbreekbaar, waardoor het een uitstekende optie is voor iedereen die geeft om onze planeet. Wanneer je onze kurksieraden draagt, draag je een stukje natuur met je mee.

Een ander voordeel van kurkleer is dat het weinig onderhoud vergt. Het is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Geen speciale behandelingen of dure reinigingsmiddelen nodig. Onze sieraden behouden hun schoonheid met minimale inspanning, waardoor je kunt genieten van zorgeloos gebruik.

Kenmerken


Kurk of dierlijk Leer?

Beide materialen hebben hun eigen aantrekkingskracht. Wat maakt kurk dan tegenwoordig zo aantrekkelijk?

Ten eerste: Duurzaamheid, dit staat hoog op de agenda voor velen van ons, en terecht. Kurkleer is een toonbeeld van duurzaamheid. Het wordt vervaardigd zonder schade aan te richten aan bomen of dieren, en het draagt bij aan de gezondheid van kurkeiken na elke oogst. In tegenstelling tot dierlijk leer, dat vaak gepaard gaat met complexe en schadelijke processen zoals het looien van huiden.

Ten tweede is kurk net zo stijlvol en luxueus als dierlijk leer. Het biedt dezelfde soepele en zachte textuur als dierlijk leer.

En belangrijker nog: Kiezen voor kurkleer betekent ook kiezen voor een diervriendelijk alternatief. Het vermijdt betrokkenheid bij de productie van dierlijk leer, waarbij dieren vaak lijden.

Terwijl dierlijk leer zeker zijn plek heeft in de modewereld, biedt kurk-leer een duurzaam, onderhoudsarm, en diervriendelijk alternatief dat steeds meer mensen aanspreekt. 

Met Glada-sieraden om heb je niet alleen een prachtig sieraad, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst voor onze planeet!